Garden Pavilion

The client approached us after we completed the refurbishment of their main property, as featured in House & Garden.

The new brief called for a stand-alone structure in the garden, which could house two artist studios for the couple, both of whom are artists. It also needed to double up as a guest house. It was important for the client to have a structure, which was sensitive to the overgrown vegetation and retain – as well as enhance – the wild natural feel of the garden.

Internally, there are three distinct spaces – middle and two flanks with two wash rooms. A working fire and a kitchen in the middle space create the hearth, which has views to the main house and back towards a small lit courtyard pulled away from the rear garden wall of the property.

Architectural Photographer: Barney Cokeliss

Interior Photographer: Tim Charles

Interior Designer: Olivia Emery